De houtsoorten

Thermowood den

Prijsklasse: €€

Thermowood den is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout en wordt gemaakt van Europees naaldbomenhout. Dit wordt langdurig verhit in een speciale oven om zo de structuur en de duurzaamheid van het hout te veranderen.

Door de verhitting veranderen de suikers en harsen in het hout van samenstelling, hierdoor is het niet langer eetbaar voor de houtetende insecten. Ook de celstructuur en het vochtpercentage van het hout wordt zo gewijzigd dat het Thermowood dezelfde, duurzame kenmerken krijgt van hardhout. Afhankelijk van het soort Thermowood bedraagt de levensduur 15 tot 25 jaar of zelfs langer.

Dankzij dit proces van verhitting moet het hout niet behandeld worden en vergrijst het mooi. Nog kenmerkend aan deze houtsoort is dat de nerfstructuur nog zichtbaar is.

Thermowood den
Prijsklasse €€

Thermowood den triple

Prijsklasse: €€

Thermowood den, maar met een fijn, gelijnd profiel voor een prachtige, moderne look.

Thermowood den triple
Prijsklasse €€
tuinhuis in thermowood den triple

Thermowood ayous

Prijsklasse: €€€

Thermowood Ayous is een hoogwaardige houtsoort uit Afrika, ook wel bekend als tropisch zachthout. Deze houtsoort heeft bijna geen noesten of knopen en oogt daardoor strak en modern. Na enige tijd zal het hout prachtig vergrijzen.

Thermowood Ayous
Prijsklasse €€€
tuinhuis in thermowood ayous

Thermowood ayous triple

Prijsklasse: €€€

Thermowood Ayous, maar ook hier voorzien van een fijn, gelijnd profiel voor een strakke, moderne look. De eigenschappen van dit tropische zachthout blijven ongewijzigd: bijna geen noesten of knopen in het hout en een mooie vergrijzing na enige tijd.

Thermowood ayous triple
Prijsklasse €€€

Padouk

Prijsklasse: €€€€

Padouk is één van de meest populaire en duurzame hardhout soorten ter wereld en is vooral herkenbaar door de koraalrode kleur. Dit tropische hardhout vind je vooral in West-Afrika en de bomen worden zelfs hoger dan 40 meter.
Doordat de rode kleur van Padouk door de weersomstandigheden snel prachtig verkleurd tot grijze planken waarin de mooie nerfstructuur nog altijd de bovenhand voert, wordt deze houtsoort steeds meer gebruikt als luxueuze houtsoort ter vervanging van het Bangkirai hardhout. 

Padouk hardhout
Prijsklasse €€€€
tuinhuis in padoek